Andebryst med appelsin

Dette er en virkelig god andebryst opskrift. Den kan vi varmt anbefale. Se den original opskrift her:

http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/4251/Andet-Fjerkrae-opskrifter/Andebryst-med-appelsin

Til 4 personer anvendes:

  • 4 andebryster
  • Saft og skal af 1 stor appelsin
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1 laurbærblad
  • 2,5 dl rødvin
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. sukker
  • salt og sort peber
  • 3 spsk. ribsgele

 

Tilberedning:
1: Brug en skarp kniv og fjern alt overflødigt fedt eller skind, der hænger ud over kanten af kødet. Rids fedtet i rombemønster, helt ind til kødet. Læg kødet i et enkelt lag i et fladt fad, fordel den revne appelsinskal over kødet og gnid det ind i fedtet på kødet. Drys hvidløg og skalotteløg over, læg et laurbærblad ved og hæld appelsinsaften og rødvinen ned til kødet. Lad det marinere i mindst 1 time.

2: Tag andekødet op af marinaden og lad det dryppe godt af. Hæld resten af marinaden i en lille gryde, tilsæt balsamicoeddike og sukker og bring marinaden i kog. Lad den simre, til den er kogt ind til det halve. Sigt marinaden over i en ren gryde, smag til med salt og peber og pisk ribsgeleen i. Lad saucen koge i endnu 1 – 2 minutter, til den er kogt en smule ind.

3: Læg imens andekødet med skindet opad i et fad. Steg det i ovnen ca. 20 min ved 200 grader. Put andekødet i folie, mens du gør resten klar.

4: Skær kødet i skiver og server det med den varme sauce til.